6 симптомів непереносимості глютену

Глютен – це комплекс білків, що містяться в деяких злакових культурах, а саме в пшениці, житі, ячмені та вівсі. Завдяки цьому комплексу хліб, булочки, макарони та інші борошняні продукти є апетитними і смачними. Непереносимість глютену належить до хронічних розладів травлення і характеризується пошкодженням тонкого кишківника при контакті з ним. Важливо знати, які симптоми можуть виникнути незабаром після вживання продуктів, що містять глютен. Набір симптомів у різних людей може відрізнятися, а взагалі ознак непереносимості глютену налічується шість.
1. Діарея і закреп Симптоми непереносимості глютену можуть включати діарею, закрепи, нудоту і втому. Часто люди асоціюють їх з іншими захворюваннями. Іноді лікарі помилково діагностують синдром подразненого кишківника. Дослідження підтверджують, що 10-15% населення світу страждає від цього захворювання. Однак ті ж самі симптоми можуть мати люди з непереносимістю глютену, і через неправильний діагноз вони не отримують належного лікування. 2. Здуття живота Іншим дуже поширеним симптомом, на який скаржаться у випадках непереносимості глютену, є здуття живота. При цьому люди страждають від відчуття переповнення шлунка і надлишкового газоутворення. Переїдання є найбільш поширеною причиною здуття живота. Однак у людей з непереносимістю глютену здуття живота може виникати регулярно і не обов’язково бути пов’язаним з кількістю їжі, яку вони вживають. 3. Болі в животі До болю в животі можуть призвести різні фактори. Але у випадку непереносимості глютену він виникає без видимої причини. 4. Втома Втома має багато різних причин, її буває важко пов’язати з непереносимістю глютену. Однак якщо вона постійна і погіршує якість життя, то це може бути ще одним симптомом. 5. Нудота Люди з непереносимістю глютену також часто відчувають нудоту, особливо після прийому їжі, що містить глютен. 6. Головні болі Регулярні головні болі – це ще один симптом, який може виникнути у людей з непереносимістю глютену.

Як допомогти організму перетравлювати глютен

Інноваційний ензимний засіб ЕНЗІБАР ГЛЮТЕН підтримує травлення при безглютеновій дієті. Він містіть комплекс ензимів, які розщеплюють глютен. Ідеально підходить у ситуаціях, коли склад продуктів не визначений на вміст глютену, при загрозі наявності «залишків» глютену в їжі та можливості «перехресного забруднення» глютеном.

Реклама дієтичної добавки. Ензібар Глютен не є лікарським засобом. Є застереження при застосуванні — дивись листок‑вкладиш. DMUA.ENZ.20.07.3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *